İnfertilite Kısırlık Tedavisi
İnfertilite Kısırlık Tedavisi
Erkeklerde Kısırlık Tedavisi Nasıl Yapılır? Teşhis Nasıl Konulur?
İnfertilite, erkek kısırlığının tıp dilindeki karşılığıdır. Düzenli bir cinsel hayatı olan ve korunmasız birliktelik yaşan çiftlerin 1 yıl çocuk sahibi olmaması sonucu konulan tanı infertilitedir. Erkeklerde kısırlık tedavisi nasıl yapılır, teşhis nasıl konulur: teşhis konulması için sperm testi yapılaması gerekir. Erkek kısırlığı belirti vermez. Doktor kontrolü ve yapılan tahliller ile tespit edilir.
İnfertilite Teşhisi Nasıl Konulur?
Çocuk sahibi olma amacı ile doktora başvuran erkeklerin sorununu belirleme amacıyla detaylı tıbbi geçmiş ve belirli bazı testler alınır. Teşhis için alınan testler; kan test, sperm ve mikrobiyolojik, ultrasonografi ve biyopsi ile testisten parça alınır. Tahlillerin sonucunda çocuk sahibi olmaya engel durum belirlenir ve tedavi adımına geçilir.
Erkek Kısırlığı Sebepleri Nelerdir?
Kısırlığın çok farklı nedenleri bulunur. Bunlar arasında sağlık-yaşam şartları-beslenme koşullarına göre sınıflandırılır. Nedenler arasında;
•Testislerin toplar damarlarında oluşan şişlikler/varikosel,
•Sperm yollarında olan anormallikler,
•Ağır metal ile endüstriyel kimyasallara fazla temas/etkileşim,
•Bağımlılık geliştiren alkol, uyuşturucu ve benzer maddelere alışkanlık,
•Obezite, iş ve günlük hayatta maruz olunan stres,
Bunlar haricinde infertiliteye sebep olan farklı koşullar, maddeler ve yaşam tarzı bulunur. Erkeklerde kısırlık tedavisi nasıl yapılır, teşhis nasıl konulur: belirtisi yoktur ve yapılan tahliller ile tanı konulur.
İnfertilite Tedavi Süreci
Erkeklerde kısırlık tedavisi nasıl yapılır, teşhis nasıl konulur: sebeplerin belirlenmesinin ardından tedavi şekli tespit edilir ve tedavi aşamasına geçilir. Tedavi aşamasında meni içerisinde meni olup olmaması önemlidir. Tedavi şekilleri;
1.İlaç ile infertilite tedavisi, hormonal sebepler için kullanılır. Sperm oluşum aşamasında etkili hormonların vücuda verilmesi ile sperm oluşumu yenilenir. Bu tedavi şeklinin cevap vermesi iki yılı bulabilir.
2.İğne ile tedavi, hormon problemi olan hastalara hormon iğnesi uygulamasıdır. İlaç tedavisi olan erkek hastaya da iğne tedavisi yapılabilir. Sonuç alınması iki yıl sürebilir.
3.Aşılama tedavisi, sperm miktarı 10 milyonu geçen, aşırı sperm defekti görülmüyor ise yapılır. Hastadan elde edilen sperm bazı işlemlerden geçirilerek kaliteli olanları ayrılır. Elde edilen sperm kadının rahim girişinden içeri bırakılır. Bu işlemin ardından spermler kendileri yumurta ile birleşir.
Erkek Kısırlık Başlangıç Ya Da Azosperm Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Etkiler?